Faglig program og informasjon om foredragsholdere

LINK TIL PÅMELDING

LAST NED FULLSTENDIG PROGRAM HER

Mer informasjon om kongressen og foredragsholdere finner du HER


"Ernæringsråd for rehabilitering og prestasjon"
Med Martin Norum
 

Finnes det spesielle ernæringsmessige grep som kan brukes for en mer effektiv rehabiliteringsfase?

 

I dette foredraget får du innblikk i hvilke kostråd som er gunstige for MSK-pasienter generelt, og ved skader som blant annet medfører immobilisering. Hvilke tiltak har ikke noe for seg eller kan virke mot sin hensikt? Foredraget søker å gi svar på dette, samt en innføring i kostråd for å underbygge treningsadaptasjon- og prestasjon.
 


Martin Norum er fagkonsulent i idrettsernæring på Olympiatoppen

Martin har Mastergrad i Sport & Exercise Nutrition fra Middlesex University i samarbeid med Norges Idrettshøgskole. Han har fulltført ISSN Diploma Sports Nutrition, er kostholdsveilede og personlig trener.


Han har erfaraing fra privat praksis som trener og kostholdsrådgiver siden 2010. Martin har utgitt populærvitenskapelige bøker og publisert vitenskapelige artikler innen idrettsvitenskap og idrettsernæring. I tillegg til å være foredragsholder og foreleser, har han NM-medalje i styrkeløft og har også vært triatlet på mosjonistnivå."Uspesifikke ryggsmerter"
Med Christian Fossum, osteopat 

Muskel- og skjelettsmerter er en stor samfunnsøkonomisk byrde i den industrialiserte verden og har en stor innvirkning på menneskers liv og livskvalitet. Av disse utgjør pasienter med følgeetiketten «uspesifikke ryggsmerter» en stor andel av klinikere sin arbeidshverdag. Oppsummering av forskning tyder mot at ingen enkelttiltak er overlegne i effekt, og at en tverrfaglig tilnærming i kontekst av en biopsykososial modell med pasienten i fokus er bedre.

I dette foredraget presenteres et osteopatisk perspektiv på denne problemstillingen, og forskjellige arbeidsmodeller for hvordan osteopaten tenker, handler og integrerer det i klinisk praksis. Formålet er å gi en teoretisk og praktisk forståelse for noen av kjernekonseptene som brukes i håndtering av disse pasientene og eksempler på behandlingsstrategier.Christian Fossum er osteopat og førstelektor ved School of Health Sciences på Høyskolen Kristiania.

Christian har tidligere arbeidserfaring fra European School of Osteopathy i Maidstone, England, såvel som Kirksville College of Osteopathic Medicine og A.T. Still Research Institute i Kirksville, USA. Han har i en årrekke holdt foredrag på internasjonale kongresser samt kurs i en rekke land i Europa, Amerika og Asia. Han har en rekke publikasjoner, og ved siden av sitt akademiske virke praktisk arbeid i klinikk.


"Lumbal skiveprolaps og radikulopati"
Med Simen Sletten, manuellterapeut

Del 1: Hva er prolaps, og når gjør det vondt?

Del 2: Undersøkelse og behandling: Kliniske tips til din praksis.

 

Som deltaker vil du bli tryggere på:

- når prolaps gir plager, og når det ikke gjør det

- når det gir bensmerter

- hvordan diagnostisere

- hvordan behandle

- hvordan kommunisere på best mulig måte

- kliniske tips som du kan bruke i din hverdag på klinikkenSimen Sletten jobber som manuellterapeut på Volvat Medisinske Senter og har tidligere jobbet med alpinlandslaget herrer.

 

Simen har en master i manuellterapi fra Universitetet i Bergen og master i idrettsfysioterapi fra Curtin University i Australia. De siste årene har han brukt på å fordype seg i spesifikke plager fra korsrygg, bl.a. prolaps og isjias. Han har holdt kurs, vært på podcaster og har en nettside om spesifikk patologi i korsrygg (www.manuellterapeuten.net).

 

"Aktiv kropp, sterk hjerne-mentale effekter av fysisk aktivitet"

Med Ole Petter Hjelle, lege

Fysisk aktivitet er gunstig for så og si alle hjernens funksjoner, og det beste av alt: Det er ikke så mye som skal til! En gåtur om dagen kan redusere risikoen for demens med inntil 50 %. Hvem skulle trodd at fysisk aktivitet påvirker hjernen din mer enn kryssord og sudoku?

At fysisk aktivitet er bra for kroppen vår er allmennkunnskap. Fysisk aktivitet senker blodtrykket, reduserer kolesterolnivået og bedrer blodsukkerreguleringen. Men det få er klar over er at hjernen vår sannsynligvis er det organet som påvirkes mest av fysisk aktivitet. Vi kan si det så enkelt som at hjernen vår er helt avhengig av fysisk aktivitet for å fungere optimalt. Hjernen din blir rett og slett oppgradert til en bedre versjon ved at du er fysisk aktiv.

 

Hjerneforsker og lege Ole Petter Hjelle gir en innføring i vår fantastiske hjerne og forklarer hvorfor fysisk aktivitet er det beste du kan gjøre for å holde ditt viktigste organ i form. Forskning viser at fysisk aktivitet i tillegg til å gi oss et lengre og bedre liv, gjør oss mer kreative, bedrer stressmestring og hukommelse samt reduserer risikoen for depresjon og demens. Hadde fysisk aktivitet vært en pille, ville alle tatt den. Artikkel: https://www.nrk.no/vestfold/hopper-gjennom-barneskolen-1.13286721

Ole Petter Hjelle er lege, hjerneforsker og profesjonell foredragsholder.

 

Ole Petter har en allsidig bakgrunn, blant annet som toppidrettsutøver med NM-gull i maraton og har over 7500 fallskjermhopp under beltet. Ole Petter har vunnet flere priser for sin formidling, blant annet Morgenbladets «fantastiske formidlere» i 2016. Her er noe av det juryen sa om Ole Petter: «Her dreier det seg om en mann som kan kommunisere! Ole Petter Hjelle er åpenbart en helt eksepsjonell foreleser med magiske formidlingsevner.»

Ole Petter er kjent som «treningslegen» etter at han startet en egen mosjonsgruppe hvor han trener med pasientene sine. Opplegget ble beskrevet på NRK og videoen av innslaget har blitt sett over 1,4 millioner ganger på Facebook. Mye å lese om Ole Petter og hans foredrag her: http://aktivitetsalliansen.no/aktivitet-som-medisin/"Styrketrening for eldre – generelle prinsipper for effektiv trening"

Med Truls Raastad, professor i idrettsfysiologi

Er kjernemuskulatur forskjellig fra annen skjelettmuskulatur?

Truls Raastad er professor i idrettsfysiologi ved Institutt for fysisk prestasjonsevne på Norges Idrettshøgskole.
 

Truls er leder av «Muskelgruppa», som jobber med forskning og undervisning tilknyttet muskulære tilpasninger til trening. Han er også forfatter av boken «Styrketrening i teori og praksis» - denne kan du lese mer om her."Hvordan man kan bruke kunnskapen om menstruasjon inn mot trening og helse"

Med Mette Pettersen, sports performance coach
 

Mette Pettersen Moe er sports performance coach og har sin bakgrunn fra svømming og triatlon.

 

Hun tok sin idrettsvitenskaplige utdanning på NTNU (1998) i Trondheim og NIH (2012) i Oslo og mastergrad ved Universitetet i Sørøst-Norge i 2021. Hun har konkurrert profesjonelt internationalt i triathlon fra 2011-2015. ITU Olympisk distanse og senere Ironman 70,3 og 140,6. Hun vant Norseman 2018 og har fortsatt løyperekorden. Mette har jobbet som Sports performance coach siden 2013.

 

Mette har jobbet med trening og i treningsbransjen siden 1993. I 2013 sluttet hun etter 20 år i 3T/Elixia/SATS og startet som coach for treningsentusiaster. Hun spesialiserer seg i utholdenhetsidrett med hovedfokus på triatlon. Hun skrev masteroppgave i 2021 om temaet friske kvinner, menstruasjonssyklus og prestasjon - et tema hun er svært engasjert i mht helse, kunnskapsformidling og forståelse. Balanse og egenutvikling er nøkkelbegreper på lik linje med prestasjon og idrettsfysiologiske muligheter hos den enkelte utøver.
"Det er sjelden målet alene gjør deg bedre, men reisen i seg selv, og det du gjør hver eneste dag.""Operativ behandling av degenerative rygglidelser"
Med Mark Züchner, MD, PhD


  

Mark Züchner er utdannet lege fra universitet i Würzburg, Tyskland.
 

Mark har vært lege siden 2000, spesialist i nevrokirurgi og overlege på nevrokirurgisk avdeling OUS, Rikshospitalet, siden 2007. Han har 21 år med yrkeserfaring innen nevrokirurgi. Forskningsområde: Basal/translasjon forskning på ryggmargsskader, PhD i eksperimentell forskning på ryggmargsskade.INFO OM PROGRAM OG FOREDRAGSHOLDERE

Del på
Icon
Icon
Icon
Icon

Flere saker

Sponsorer
2